Suosittu ”malli” Anastasia Vashukevich kiistää syyllisyytensä Pattayan oikeudessa, sanoo, ettei hänellä ole suoraan todisteita Trumpin ja Venäjän välisestä salaliitosta

PATTAYA, Thaimaa (AP) - Malli ja saattaja Valko-Venäjältä, joka aiheutti sensaation väittämällä saaneensa tietoja Venäjän sekaantumisen yhdistämisestä presidentti Donald Trumpin valintaan, sanoi maanantaina, ettei hänellä ole enää todisteita eikä hän aio puhua siitä.

Anastasia Vashukevich, joka käyttää myös nimeä Nastya Rybka, ei kiistänyt syytteitä houkuttelusta ja salaliitosta pyytääkseen oikeudenkäyntiä Thaimaan Pattayan lomakaupungissa valmistautuakseen oikeudenkäyntiin yhdessä seitsemän syytettyjen kanssa. Asianajajat jättävät oikeudellisia huomautuksia toisessa istunnossa ensi viikolla, jossa tuomioistuimen odotetaan asettavan päivämäärän todistajanlausuntojen alkamiselle.

Vašukevitš, venäläinen seksiguru Aleksanteri Kirillov ja kuusi muuta henkilöä pidätettiin Pattayassa helmikuussa järjestetyssä seksikoulutusseminaarissa, ja he ovat olleet vangittuna siitä lähtien. Kaikki syytetyt, jotka voivat saada jopa 10 vuoden vankeustuomion, jos heidät tuomitaan, kiistivät syyllisyytensä.

Vašukevitš kertoi Associated Pressille, että hän oli luovuttanut äänitallenteita miljonäärille venäläiselle oligarkille Oleg Deripaskalle, jonka keskusteluja vaalien häirinnästä hän väitti nauhoittaneensa. Hän väittää, että Hänellä on kaikki tiedot ja hän julkaisee ne, jos hän kokee sen tarpeelliseksi.

Hän on kertonut tarjonneensa "escort"-palveluita Deripaskalle, joka on lähellä Venäjän presidentti Vladimir Putinia ja jolla on yhteyksiä Trumpin entiseen kampanjapäälliköön Paul Manafortiin, jota nyt tuomitaan Yhdysvalloissa rahanpesusta ja muista syytteistä.

Puhuessaan AP:n toimittajalle Pattayan oikeussalissa, Vashukevich kertoi luvanneensa Deripaskalle, ettei hän enää puhu asiasta, ja että hän oli jo luvannut hänelle jotain vastineeksi siitä, ettei ollut julkistanut näitä todisteita.

"Hän lupasi minulle jo vähän jotain", Vashukevich sanoi. "Jos hän tekee niin, ei ole ongelmaa, mutta jos hän ei..." hän sanoi olkapäitään kohauten ja hymyillen.

Hän myös kohautti olkiaan ja hymyili, kun häneltä kysyttiin, oliko hän säilyttänyt omat kopionsa tallentamistaan ​​tiedoista, jotka hänen mukaansa sisälsivät "ääntä, videota".

Kysyttäessä, mitä materiaali osoitti, hän vastasi: "Sinun pitäisi kysyä Deripaskalta."

Vašukevitš nousi maailman otsikoihin, kun hänet pidätettiin ensimmäisen kerran, koska hän väitti omistavansa Deripaskasta äänitallenteita, jotka antoivat todisteita Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain vuoden 2016 vaaleihin.

Hän vetosi Amerikkaan saadakseen apua ja turvapaikkaa kirjeellä Yhdysvaltain Bangkokin-suurlähetystölle, mutta ei esittänyt todisteita väitteistään. Huhtikuussa pidetyssä kuulemistilaisuudessa hän näytti vaihtavan uskollisuutta ja pyysi julkisesti anteeksi Deripaskalle ja sanoi, että amerikkalaiset, eivät venäläiset, vainosivat häntä.

Pattayan provinssin tuomioistuimen tuomari julisti maanantaina, että jos seminaarissa on ihmisiä, jotka ovat sukupuoliyhteydessä tai järjestetään seksiä, se katsottaisiin Thaimaan lain mukaan laittomaksi, vaikka se olisi molemminpuolinen suostumus.

Pattayalaisen hotellin kokoushuoneessa seminaaria johtanut Kirillov kertoi tuomarille, että seminaarissa opetettiin viettelyn taitoa, eikä se sisältänyt seksiä tai järjestelyjä seksikumppaneiden suhteen.

Hän sanoi, että kurssi opetti opiskelijoilleen "miten tehdä vaikutuksen tyttöihin" ja "miten saada tyttöjen numerot", eikä se sisältänyt seksuaalisia järjestelyjä.

"Emme ole varmoja Thaimaan lainsäädännöstä, mutta Venäjällä tämä ei ole rikostapaus", hän sanoi tuomarille.

Syyttäjä näytti syytetyille valokuvaa, jossa hänen mukaansa osa opiskelijoista oli harrastamassa seksiä kurssin aikana.

Kirillovin vastaus oli, että valokuvat olivat "yksityisiä" ja otettu seminaarin jälkeen yksityisellä paikalla, ei osana coussia, kun ryhmä opiskelijoita meni baariin Pattayalle testaamaan oppituntejaan.

Annamme lisätietoja sitä mukaa kun saamme niitä.

Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/