Thaimaan poliisi ilmoitti, että kaikki Thaimaan nigerialaiset tutkitaan

Bangkok-

Poliisi ilmoitti perjantaina, että se kohdistuu KAIKKIIN Thaimaan nigerialaisiin tutkittavaksi, jotta YK:n korkean ihmisoikeusviranomaisen varoittaminen voisi olla laitonta ja syrjivää poliisitoimintaa.

Turistipoliisin päällikkö kenraalimajuri Surachet Hakpal esitti ilmoituksen samalla kun hän esitteli viimeisimpien 72 ulkomaalaisen joukkopidätysten perusteella 75 paikasta, mukaan lukien Khaosan Roadista, kerättyjä ihmisiä. Hän sanoi, että pidätyksiä tehtiin myös 18 koulussa, joissa ulkomaalaiset työskentelivät ilman työlupaa.

Yksitoista ulkomaalaista pidätettiin viisumien oleskeluajan ylittämisestä, 46 laittoman maahantulon vuoksi ja 15 pienistä rikoksista. Heidän joukossaan oli venäläisiä, intialaisia, laosilaisia, ugandalaisia ​​ja nigerialaisia.

Surachet sanoi, että kampanjan aikana yli 2,000 XNUMX ulkomaalaiselta on kielletty pysyvä pääsy Thaimaahan.

  Alun perin nimeltään Operation Black Eagle, se on johtanut viikoittain kuviin enimmäkseen mustista epäillyistä pidätettyinä. Surachet myönsi, että ponnistelut kohdistuivat nigerialaisiin ja sanoi, että he ovat seuranneet epäiltyjä, jotka loivat romanssihuijauksia, joissa joku luo väärennetyn verkkoidentiteetin ryhtyäkseen romanttiseen suhteeseen thaimaalaisten naisten kanssa, joita sitten painostetaan siirtämään heille rahaa. Poliisin mukaan suurin osa huijareista on nigerialaisia.

 

"Tämä ei tarkoita, että kaikki nigerialaiset olisivat pahoja ihmisiä", hän sanoi. "Toistaiseksi torjuntamme on erottaa pahat pojat hyvistä."

Hän sanoi, että noin 1,400 XNUMX tällä hetkellä Thaimaassa asuvaa ja maahanmuuttoviraston rekisteröimää nigerialaista tutkitaan ensi viikolla ja heidän tuloistaan ​​kysytään ulkomaalaisten tekemien uusien rikosten estämiseksi.

YK:hon liittyvä kansallisen ihmisoikeuskomission jäsen varoitti, että kaikkien nigerialaisten umpimähkäinen tutkiminen ilman todisteita väärinkäytöksestä tai todennäköisestä syystä voi olla lain vastaista ja syrjii Nigerian kansalaisia.

"Heidän ei pitäisi satunnaisesti tutkia ihmisiä vain siksi, että he ovat nigerialaisia, koska siitä tulee heidän rotunsa syrjintää." Angkhana Neelaphaijit sanoi ja lisäsi, että pidätetyillä on oikeus oikeuteen puolustautua ja tehdä valitus, jos heidän oikeuksiaan on loukattu.

Verkkokommentoijat ja yksityishenkilöt vastasivat nopeasti huomautuksiin, joissa todettiin, että nigerialaiset eivät ole rotu ja ovat kansallisuutta, ja kun valtaosa ulkomaalaisista, jotka on pidätetty oleskelun ylittämisestä ja operaatio X Ray -operaation alkamisen jälkeen tehdyistä rikoksista, olivat nigerialaisia, pitäisi olla sallittua tarkastaa jokainen, joka asuu maa. Kommentoijat sanoivat, että ne, jotka asuvat laillisesti, eivät ole ylittäneet oleskeluaikaa ja joilla on asianmukaiset luvat, jos työskentelevät, pitäisi antaa jäädä.

Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/