Häväistynyt ”Jet Set Monk” sai 114 vuoden thaivankilan Yhdysvaltojen luovuttamisen jälkeen

Thaimaa-

Thaimaan tuomioistuin on tuominnut häpeän tulleen entisen munkin 114 vuodeksi vankeuteen muun muassa petoksesta, rahanpesusta ja tietokonerikoksista.

Wiraphon Sukphon tuli tunnetuksi "suihkukonemunkina" sen jälkeen, kun hän esiintyi vuoden 2013 YouTube-videolla yksityisellä suihkulla aurinkolaseissa ja esitteli kätensä ja Louis Vuitton -suunnittelijalaukkuja.

Myöhempi tutkinta takavarikoi 770,000 XNUMX dollaria hänen omaisuudestaan, mukaan lukien Porsche ja Mercedes Benz -auto sekä useita pankkitilejä.

Wiraphon, 39, tuomittiin torstaina sen jälkeen, kun hänet luovutettiin Yhdysvalloista toukokuussa, kun häntä syytettiin alaikäisen raiskaamisesta ja lahjoittajien pettämisestä, jotka antoivat hänelle rahaa rakentaakseen maailman suurimman smaragdibuddhan kuvan.

Munkkia vaadittiin palauttamaan 861,700 29 dollaria 20 valituksen tehneelle lahjoittajalle, ja tuomion väitetystä raiskauksesta, joka on peräisin kymmenen vuoden takaa, odotetaan lokakuussa. Häntä uhkaa vielä XNUMX vuoden vankeustuomio, jos hänet tuomitaan.

Torstain kovasta tuomiosta huolimatta Wiraphonin asianajaja kertoi AFP:lle, että Thaimaan lain mukaan hän ei itse asiassa palvelisi yli 20 vuotta, mikä tarkoittaa, että hänet vapautettaisiin ennen kuin hän täyttää 60 vuotta. Myös hänen lakitiiminsä suunnittelee valittamista.

Buddhalaisuus on juurtunut syvälle thaimaalaisen yhteiskunnan kudoksiin, ja useimpien miesten odotetaan viettävän aikaa luostarissa noviisi munkkeina saadakseen uskonnollista tietoa ja hyvää karmaa.

Mutta sarja seksi-, taloudellisia ja murhaskandaaleja viime vuosina on myös pilannut papiston mainetta ja koetellut hallituksen kärsivällisyyttä niin pitkälle, että viranomaiset ovat nostaneet ajatuksen "älykkäistä henkilökorteista" jokaiselle munkin rikosrekisteriä varten. historia.

Hallitus on yrittänyt siivota korruptoituneita munkkeja, jotka käyttävät oransseja kaapujaan henkilökohtaisen hyödyn saamiseksi, ja se on ollut pitkäaikaisessa riidassa Dhammakayan temppelin kanssa, iäkäs apotti, jota syytetään 33 miljoonan dollarin kavalluksesta.

Wiraphon väitti aiemmin olevansa kuuluisan ihmeitä tekevän munkin reinkarnaatio, ennen kuin hänen temppelinsä riisui hänet Buriramin maaseutukaupungissa, kun ensimmäiset syytökset väärinkäytöksistä nousivat esiin.

Hän pakeni Yhdysvaltoihin ja perusti buddhalaisen keskuksen Kaliforniaan, mutta yhdysvaltalainen tuomioistuin määräsi hänet luovuttamaan Thaimaan viranomaisten pyynnöstä.

SOURCEAssociated Press
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/