Thaimaa muuttaa työlupia: Työluvalla voi nyt työskennellä sallittua työtä missä tahansa ja milloin tahansa!

Teksti: The Phuket News:

Aikaisemmin ulkomaalaiset, joiden oli hankittava työlupa työskennelläkseen, eivät saaneet tehdä mitään työtä, minkään työnantajan palveluksessa, missä tahansa ja sellaisin ehdoin, jos niitä ei ollut yksityiskohtaisesti määritelty ja siten sallittu itse työluvassa. Jos sinulla oli esimerkiksi työlupa tehdä tehdasta johtajana, et myöskään voinut vaihtaa toiseen tehtaaseen ilman uutta työlupaa ja aloittaa koko (kallis) prosessi alusta, tai julkaista youtube-videoita verkossa ja ansaita rahaa samoin jne. jne.

Näin ei enää ole.

Viime vuoteen asti Thaimaa säänteli ulkomaalaisten työlupia Alien Workers Actin (2008) ("laki") nojalla.

Vuonna 2017 ei-thaimaalaisten työjohtamista koskeva hätäasetus (2017) ("asetus nro 1") kumosi ulkomaalaisten työntekijöiden lain (2008).

Asetus nro 1 sisälsi kuitenkin suuren osan kumotun lain säännöksistä ja piti voimassa suurimman osan sen nojalla annetuista määräyksistä.

Sitten 27 annettiin hätäasetus ei-thaimaalaisten työjohtamisesta (nro 2018) (2) (”asetus nro 2018”). Asetuksella nro 2 muutettiin asetusta nro 2.

Asetuksen nro 70 (ja lain) 1 §:ssä säädettiin, että "työluvan saanut ei saa tehdä työnantajan kanssa sellaista työtä paikkakunnalla tai muussa työolosuhteessa, joka poikkeaa siitä. määritelty työluvassaan, ellei 71 §:n mukaista lupaa ole saatu."

Asetuksen nro 71 (ja lain) 1 §:ssä määrättiin, että "henkilön, jolle on myönnetty lupa työskentelyyn ja joka aikoo muuttaa tai lisätä seuraavia tietoja, on hankittava lupa rekisterinpitäjältä: (1) työn tyyppi (2) ) työnantaja (3) sijainti tai (4) työolot."

Ja asetuksen nro 73 (ja lain) 1 pykälässä määrättiin, että "kukaan ei saa antaa ulkomaalaisen työskennellä muulla tavalla kuin työluvan vaatimukset."

Asetuksen nro 37 2 § kuitenkin kumosi asetuksen nro 70 71, 73 ja 1 pykälät.

Lisäksi asetuksen nro 28 2 §:ssä säädetään, että työluvan haltija saa tehdä mitä tahansa työtä, jota ei ole erikseen kielletty kaikille ulkomaalaisille "Virallisessa luettelossa" ulkomaalaisilta kiellettyjen töiden luettelosta.

Virallinen lista linjaa rajallisen määrän toimintoja, joihin ulkomaalainen ei voi missään tapauksessa saada työlupaa. (Nykyinen virallinen luettelo on sama kuin viimeksi lain nojalla julkaistu. Virallista luetteloa on kuitenkin tarkistettu ja kerromme niistä tämän sarjan kolmannessa osassa.)

Tämän seurauksena jokainen ulkomaalainen, jolla on työlupa Thaimaassa, voi nyt työskennellä missä tahansa, kenelle tahansa (mukaan lukien itselleen), kaikissa olosuhteissa ja tehdä kaikenlaista työtä, jota ei ole suljettu virallisella luettelolla.

Tämä on erittäin merkittävä ja tervetullut muutos Thaimaan ulkomaiseen työlainsäädäntöön.

Se on tietysti hyvä uutinen Thaimaan työluvan haltijoille – ja Thaimaa hyötyy myös siitä, että se on tehnyt työmarkkinoistaan ​​houkuttelevammat parhaille ulkomaisille työvoimalahjoille, joista se tarvitsee kilpailla jatkuvasti kasvavassa globalisoituvassa taloudessa.

Lue lisää osoitteesta https://www.thephuketnews.com/phuket-law-royal-decree-blows-work-permits-wide-open-68051.php#0ukr0wlsRI6tIoQk.99

Tilaa
SOURCEPhuket-uutiset
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/