Tiedot Thaimaan laivaston SEALista, joka kuoli avustaessaan luolassa loukkuun jääneen jalkapallojoukkueen pelastusoperaatiossa

Chiang Rai-

Entinen Thaimaan laivaston sukeltaja, joka oli vapaaehtoisesti auttanut pelastamaan 12 poikaa ja heidän valmentajaansa luolasta Pohjois-Thaimaassa, on kuollut hallituksen viranomaisten mukaan.

Entinen Sgt. Saman Kunan, entinen SEAL, kuoli kello 2 perjantaina paikallista aikaa (00 torstaina ET) ilmanpuutteeseen yrittäessään palata syvälle maan alle olevaan komentokeskukseen, Chiang Rain apulaiskuvernööri Passakorn Boonyalak sanoi.
Komentokeskus sijaitsee kaksi kilometriä (1.2 mailia) luolan sisällä, jossa nuori jalkapallojoukkue ja heidän valmentajansa ovat olleet loukussa lähes kaksi viikkoa.
Kunan, 38, oli palaamassa happisäiliöiden toimittamisesta luolaan, jossa pojat ovat, kun häneltä loppui ilma veden alla.
Yksi Kunanin pitkäaikaisista ystävistä, Sgt. Anuram Kaewchano kertoi lehdistölle olevansa järkyttynyt kuultuaan uutisen.
"En voi uskoa, että tämä tapahtui", hän kertoi Associated Pressille puhelimitse. "Hän oli erittäin hyväkuntoinen, hän harjoitteli joka päivä ja hän oli triathlonisti. Viimeinen yhteinen matkamme oli Malesiaan.
Hän lisäsi, että viimeksi kun he puhuivat, "puhuimme lapsista - olivatko he vielä ulkona."
"Sukeltaminen on aina täynnä riskejä", laivaston SEAL-päällikkö Aphakorn Yookongkaew sanoi. "Hän on saattanut pyörtyä, mikä sai hänet hukkumaan, mutta meidän on odotettava ruumiinavausta", hän lisäsi.
Sotilaslentokone kuljettaa Kunanin ruumiin Chiang Raista Satthhipin laivastotukikohtaan perjantai-iltana. Siellä ja sitten hänen kotikaupungissaan Roi Etin maakunnassa Pohjois-Thaimaassa järjestetään hautajaiset täydellä sotilaallisella kunnialla. Julkista palvelua ei ole kerrottu.
Vapaaehtoinen sukeltaja Mikko Paasi kertoi, että tunnelmat leirillä olivat muuttuneet pelastusryhmän kuultua Kunanin kuolemasta.
”Varmasti sen voi tuntea, että sillä on vaikutusta, mutta eteenpäin mennään. Kaikki ovat ammattilaisia, joten yritämme jättää sen syrjään ja välttää sen toistumisen", sanoi suomalainen, joka on pitkään Thaimaan asukas.
"Kaikki keskittyvät saamaan nämä pojat ulos - pitämään heidät hengissä tai saamaan heidät pois."
Pornphimon Pansurin, läheisen Darunrat-koulun neuvonantaja, joka opettaa Ekarat Wongsukjania, yhtä kadonneista pojista, sanoi, että kadonneet pojat saattavat tuntea olevansa vastuussa tragediasta.
"Jos he saavat tietää tapahtuneesta, he syyttävät itseään", hän sanoi lehdistölle. "He tuntevat olonsa erittäin syyllisiksi."
Tällä hetkellä viranomaiset ovat sanoneet, etteivät he ilmoita lapsille kuolemasta, koska se aiheuttaisi useiden lääkäreiden mukaan tarpeetonta stressiä.
Operaatio lasten saamiseksi ulos jatkuu.
Tilaa
SOURCECNN, Associated Press
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/