Valtava pelastusoperaatio käynnistettiin Chiang Rain tulvivaan luolaan loukkuun jääneelle nuorten jalkapallojoukkueelle

Chiang Rai-

 

Pelastajat suunnittelevat toista yritystä päästäkseen pienen, tulvineen käytävän läpi thaimaalaisen luolan sisällä etsiäkseen 12 poikaa ja heidän jalkapallovalmentajansa, jotka saapuivat luolaan kaksi päivää sitten kenttämatkalla.

Ensimmäisellä yrityksellään aamunkoitteessa sukeltajat eivät päässeet suureen kammioon syvällä luolan sisällä, jossa opiskelijat saattoivat olla, sanoi Kamolchai Kotcha, metsäpuiston virkamies, jossa luola sijaitsee Pohjois-Thaimaassa Chiang Rain maakunnassa.

Käytävä kammioon on erittäin pieni, "tulvinut ja peitetty hiekalla ja mudalla", Kamolchai sanoi.

Suuri kammio on noin 4 km:n (2.5 mailia) päässä luolan sisäänkäynnistä, jonka uskotaan olevan noin 6-8 km pitkä.

12 poikaa ovat 11-15-vuotiaita, ja heidän uskotaan saapuneen Tham Luang Nang Non -luolaan valmentajansa kanssa myöhään lauantai-iltapäivällä. Äiti, joka ilmoitti, ettei poikansa koskaan palannut jalkapalloharjoituksista sinä päivänä, aloitti etsinnät.

Luola voi tulvii vakavasti Thaimaan sadekauden aikana, joka kestää kesäkuusta lokakuuhun.

Kamolchain mukaan aiempien tulvien takia luolaan jääneet turistit on pelastettu, kun vesi laski muutamaa päivää myöhemmin.

Virallisesti luola suljettiin sadekauden vuoksi ja varoituskyltit laitettiin paikalleen. Puistonvartijat johdattavat turisteja luolaan yleensä kuivana vuodenaikana, mutta joukkue ja valmentaja päättivät mennä sisään varoituksista huolimatta. Luola ei ole umpikuja, ja se on kiinnitetty myös muihin luoliin, joten toivotaan, että joukkue on elossa ja hyvin syvemmällä järjestelmässä, joka viranomaisten mukaan ei tulvi.

Tällä hetkellä maanantaina kello 4 alkaen laivaston vedenalaisen purkuhyökkäyksen yksikön tiimi avustaa ja ui tulvineen luolan läpi yrittääkseen tavoittaa loukkuun jääneen jalkapallojoukkueen.

Lähetämme lisää päivityksiä sitä mukaa, kun saamme niitä.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/