Thaimaa jatkaa kuolemanrangaistusta, joka on ensimmäinen tällä viikolla teloitettu vanki lähes kymmeneen vuoteen

Thaimaa-

Thaimaan viranomaiset teloittivat 26-vuotiaan miehen tappavalla ruiskeella 18. kesäkuuta 2018, mikä on ensimmäinen teloitus maassa elokuun 2009 jälkeen.

Korjausosasto totesi, että kuusi vuotta sitten törkeään murhaan syyllistyneen Theerasak Longjin teloitus heijasti Thaimaan kantaa, jonka mukaan "keskittyy yhteiskunnan suojelemiseen väärintekijöiden oikeuksien ja vapauksien sijaan", ja lähettää varoituksen siitä, että vakavat rikokset rangaistaan ​​ankarasti. Päätös kumoaa teloitusten tosiasiallisen moratorion, jonka Thaimaa oli hyväksynyt viimeisten yhdeksän vuoden aikana ja joka on sisällytetty kansalliseen ihmisoikeustoimintasuunnitelmaan.

Ihmisoikeusjärjestöt eri puolilla maailmaa itkivät pahaa ja ilmoittivat vastustavansa kuolemanrangaistuksen jatkamista Thaimaassa.

Korjausosaston mukaan Thaimaassa oli huhtikuussa 517 vankia (415 miestä ja 102 naista) kuolemantuomiossa. Suurin osa heistä tuomittiin huumeisiin liittyvistä rikoksista. Monien näiden ihmisten kohtalo, jotka ovat etsineet tuomionsa lieventämistä, on nyt vaarassa.

Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokous on jatkuvasti kehottanut maita keskeyttämään kuolemanrangaistuksen, rajoittamaan asteittain käytäntöä ja vähentämään rikoksia, joista se voidaan määrätä – kaikki sen lopullista poistamista silmällä pitäen.

Thaimaa näyttää kuitenkin olevan halukas teloittamaan rikollisia, joilla on suuria rikoksia tällä hetkellä.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/