Thaimaa etenee sulkapallon Uber Cupin maailmanfinaaliin, tainnuttaa Kiinan

Bangkok-

Kiihtynyt isäntämaa Thaimaa järkytti puolustavaa mestaruutta 3-2 perjantaina (25. toukokuuta) päästäkseen ensimmäistä kertaa sulkapallon Uber Cupin finaaliin.

Toisessa välierissä Japanin kärkisijoilla pelannut Japani osallistui lauantain mestaruusotteluun voittaen Etelä-Korean 3-1, ja nelinpelipari Misaki Matsutomo ja Ayaka Takahashi varmistivat tittelinsä.

Thaimaa ja Kiina olivat mukana titaanisessa taistelussa, jossa isännät voittivat kaksinpelin kaksi ensimmäistä tasapeliä ja 14-kertaiset mestarit voittivat kaksinpelit.

Mutta ihailevan kotiyleisön kannustamana Busanan Ongbamrungphan ohitti Li Xueruin, vuoden 2012 olympiavoittajan, joka palasi äskettäin pitkältä vammautumiselta, 21-11, 21-9 kolmannessa kaksinpelissä.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Kiina ei päässyt finaaliin sen jälkeen, kun se liittyi kilpailuun vuonna 1984.

Maailmanlistalla 2. sijalla oleva Akane Yamaguchi sai Japanin vauhdikkaasti käyntiin ja voitti eteläkorealaisen Sung Ji Hyunin 21-10, 21-13, kun taas Nozomi Okuhara lähetti Lee Jang Mi:n 21-9, 21-15.

Etelä-Korea oli päässyt tasoihin 1-1 ensimmäisellä tuplaparilla, mutta Matsutomo ja Takahashi taistelivat ratkaisevassa ottelussa 21-11, 17-21, 21-14.

Yhdeksännellä sijalla oleva Okuhara ei ole vielä hävinnyt tämän vuoden joka toinen vuosi järjestettävässä Uber Cupissa, joka järjestetään Nonthaburissa Pohjois-Bangkokissa.

"Vanhemmat joukkuetoverini kannustivat minua tuomaan esiin parhaani, joten ajattelin vain pelata sulkapalloa", hän kertoi toimittajille jälkeenpäin.

"Uskon, että siitä tulee kova taistelu kenet kohtaan huomenna."

Thaimaalainen tähti Ratchanok Intanon voitti ensimmäiset kaksinpelit jännittävässä voitossa 15-21, 21-9, 21-14 kiinalaisen Chen Yufein, joka on sijalla häntä takana viidenneksi.

Väkijoukkojen huutaessa "Thaimaa! Thaimaa!" hän osui Smash perään palatakseen hävittyään ensimmäisen pelin voittaakseen kaksi peräkkäistä.

"Olin hieman innoissani, koska jokainen piste oli tärkeä, varsinkin viimeisillä kierroksilla", hän kertoi toimittajille jälkeenpäin.

"Kiitän thaimaalaisia ​​urheilufaneja, jotka tulevat tukemaan."

Thaimaa hävisi ensimmäiset tuplapelit, mutta Nitchaon Jindapol kynsi tiensä takaisin sarjasta voittaakseen Gao Fangjien 1 tunnin 31 minuutin trillerissä, joka sai yleisön jaloilleen.

Kotisuosikin paluuvoitto sai alkunsa merkittävästä kauhasta lattiasta, kun hän oli toisessa erässä 13-11.

Mutta Huang Yaqiong ja Tang Jinhua antoivat Kiinalle pelastusköyden tullessaan takaa ja nappaamaan toisen tuplauksen Puttita Supajirakulin ja Sapsiree Taerattanachain 1 tunnissa 38 minuutissa.

Turnaus pelataan miesten Thomas Cupin rinnalla, jonka välierät pelataan perjantai-iltana, ja Kiina, Japani, Indonesia ja Tanska toivovat pääsevänsä eteenpäin.

Tanska on palaamassa mestariksi, mutta Kiina on asettanut joukon pelaajia, jotka pyrkivät saamaan takaisin kaksi vuotta sitten kotimaalla menetetyn mestaruuden.

Olympiavoittaja Chen Longin seuraan tulee tämän vuoden koko Englannin mestari Shi Yuqui – ja hänen finaalissa valloittamansa pelaaja Lin Dan.

Thaimaa kohtaa tänään finaalissa Japanin, joka on heidän ensimmäinen esiintymisensä sulkapallon maailmancupissa, ja Thaimaan henki on heidän kanssaan.