Thaimaa keskustelee lääketieteellisestä marihuanasta

Huumausainevalvontalautakunnan (ONCB) laatima huumausainelakiluonnos, joka mahdollistaa kannabiksen ihmisvaikutuksista lääketieteellisen tutkimuksen, tulee hallitukseen ensi viikolla.

Sophon Mekthon, hallituksen lääkeorganisaation (GPO) komitean puheenjohtaja, sanoi eilen (10. toukokuuta), että jos lakiehdotus saa hyväksynnän hallitukselta, se välitetään kansallisen lakiasäätävän kokouksen (NLA) käsiteltäväksi.

Jos NLA hyväksyy luonnoksen, laki tulee voimaan 180 päivän kuluessa sen julkaisemisesta Royal Gazette.

Huumausainelain mukaan marihuanan istuttaminen ja aineiden erottaminen siitä on sallittua vain lääketieteellisiin tarkoituksiin.

Se ei kuitenkaan ulotu ihmisiin liittyvään lääketieteelliseen tutkimukseen.

Tri Sophon puhui eilen (10. toukokuuta) pidetyn kokouksen jälkeen marihuanan lääketieteellistä käyttöä tutkivan komitean kanssa.

Kokouksessa, jota johti kansanterveysministeri Piyasakol Sakolsatayadorn, käsiteltiin monenlaisia ​​kannabikseen liittyviä kysymyksiä, kuten viljely, kannabislajikkeiden parantaminen, lääketieteellinen tutkimus ja huumausainekasvin sääntely. Tri Sophon sanoi, että perustetaan paneeli valvomaan jokaista asiaa.

Ensimmäinen paneeli, jota johtaa GPO, valvoo kannabiksen viljelyä ja sen parantamista. GPO tekee myös tiivistä yhteistyötä Kasetsartin yliopiston professorien ja asiantuntijoiden kanssa.

Toinen komitea keskittyy omaisuuden louhintaan tehtaalta lääkinnälliseen käyttöön. Tätä ryhmää johtaa myös GPO National Science and Technology Development Agencyn, lääketieteen laitoksen (DMS) ja Mahidolin ja Rangsitin yliopistojen farmasian tiedekuntien professorien tuella.

DMS ja Thaimaan perinteisten ja vaihtoehtoisten lääketieteiden osasto valvovat kolmatta komiteaa, joka tarkastelee kasvin lääkinnällisiä tarkoituksia sekä perinteisessä että perinteisessä lääketieteessä.

Tätä paneelia tukevat mielenterveysosasto ja King Chulalongkorn Memorial Hospitalin Emerging Infectious Disease Health Science Center.

Viimeinen komitea valvoo toimenpiteitä kannabiksen tutkimuksen ja käytön sääntelemiseksi lääketieteellisiin tarkoituksiin, ja niitä valvoo Food and Drug Administration (FDA), joka tekee tiivistä yhteistyötä ONCB:n kanssa.

Lisäksi FDA on myös velvollinen sääntelemään kasvista johdettuja tuotteita. GPO on myös harkinnut Rama VI Roadin rakennuksen muuttamista kannabiksen tutkimuskeskukseksi.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
SOURCEPhuket News, Pattaya One
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/