Thaimaa sallii laillisesti kryptovaluuttavarojen takavarikoinnin

Thaimaa-

 

BANGKOK - Hallituksen virkamies sanoi keskiviikkona, että se aikoo antaa lainvalvontaviranomaisten takavarikoida vakaviin rikoksiin osallistuneiden kryptovaluutan.

Lakiporsaanreiän vuoksi poliisi ei voi takavarikoida kryptovaluuttoja epäillyiltä tai tuomituilta rikollisilta, koska niitä ei lain mukaan tunnusteta, kuten tavallista valuuttaa ja omaisuutta, kertoo edustaja, jonka viraston tehtävänä on takavarikoida omaisuutta oikeustapauksissa.

"Pidämme kokouksia tutkiaksemme sitä", Rattanawadee Somboon, lakiasiainosaston apulaispäällikkö, sanoi keskiviikkona. "Nyt se on ilmassa. Mitään laillista tunnustamista ei ole olemassa."

Huumepoliisin komentaja Sommai Kongvisaisuk sanoi, että jos huumeepäillyt pitävät omaisuutensa bitcoineissa tai muissa kryptovaluutoissa, hänen voimansa olisi voimaton takavarikoida niitä.

"Olemme vain valtion agentteja. Meillä ei ole oikeutta päättää, mitä lait sanovat”, kenraalimajuri Sommai sanoi.

Kryptovaluutan käyttö rikollisissa yrityksissä on herättänyt Thaimaan viranomaisten huomion varsinkin sen jälkeen, kun tuolloin maailman johtavan pimeän verkon markkinapaikan perustaja pidätettiin Bangkokissa heinäkuussa.

Tuossa kuussa thaimaalaiset ja yhdysvaltalaiset tutkijat pidättivät Alexander Cazesin, joka helpotti huumeiden, ampuma-aseiden ja väärennettyjen tuotteiden kauppaa AlphaBayssa bitcoinin avulla. Cazesilla oli vähintään 250 miljoonaa bahtia bitcoineina, kun hänet pidätettiin. Poliisi kertoi, että hän tappoi itsensä pidätettynä viikkoa myöhemmin.

Sommai, joka johti operaatiota Cazesia vastaan, sanoi, että hänen voimansa eivät koskettaneet AlphaBayn järjestelmänvalvojan keräämää kryptovarallisuutta laillisten rajoitusten vuoksi. Thaimaan poliisi yksinkertaisesti siirsi tapauksen Yhdysvaltain viranomaisille, hän sanoi.

"Se on liian hidasta. Heidän olisi pitänyt tehdä se jo aikoja sitten”, Sommai sanoi lakiasiainosaston pyrkimyksestä muuttaa lakia.

Mutta vaikka laki olisi käsissä, poliisi ei voisi vain takavarikoida epäiltyjen digitaalista käteistä ilman heidän suostumustaan ​​valuutan hajautetun luonteen vuoksi, varoitti finanssiteknologian konsultti Jirayut Srupsrisopa.

"Voit muuttaa lakia teoriassa, mutta käytännössä tarvitset yksityisen avaimen bitcoinin siirtämiseen jonkun lompakosta", Jirayut sanoi. "Se on ainoa tapa."

Suunniteltuna ei ole keskusviranomaista, joka voisi luovuttaa pääsyn bitcoin-tileille tai kymmenille muille kryptovaluutoille, kuten Monero tai Ethereum. Siinä piilee sellaisten valuuttojen sisäänrakennettu vetovoima – erityisesti laittomiin tarkoituksiin – joita ei voida kohdistaa takavarikointiin kuten perinteisessä pankkitoiminnassa. Jirayuth sanoi, että salasanojen raa'a pakottaminen bitcoin-lompakoihin on lähes mahdotonta.

"Mahdollisuus on niin pieni. Se on kuin yhden tiedoston löytäminen universumista”, Jirayut sanoi.

Hallitus on suhtautunut kryptovaluuttaan epäluuloisesti ja varoittanut yleisöä sen kaupankäynnistä. Helmikuussa keskuspankki kielsi kaikkia liikepankkeja sallimasta asiakkaidensa ostaa bitcoineja liikkeeseen laskemillaan luottokorteilla.

Mutta samaan aikaan hallitus on siirtymässä säätelemään kryptokaupan sääntelyä – ja verottamaan sitä. Keskuspankki on myös ilmaissut kiinnostuksensa lohkoketjuteknologian tuomisesta osakseen.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/