Thaimaa ilmoittaa olevansa valmis isännöimään Donald Trumpin ja Kim Jong-unin välisiä neuvotteluja

BANGKOK - Thaimaa haluaa ja pystyy isännöimään Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaamisen, mutta siihen ei ole tehty suunnitelmia, maan ulkoministeri sanoi tiistaina.

Ulkoministeri Don Pramudwinai vastasi toimittajien kysymyksiin, joissa todettiin, että Bangkok oli yksi useista mahdollisista paikoista, jotka mainittiin tällaiselle huippukokoukselle, joka Trumpin mukaan voitaisiin järjestää kesäkuun alussa keskustelemaan Pohjois-Korean ydinaseriisunnasta. Tapaaminen olisi ensimmäinen maiden johtajien välinen tapaaminen.

Don sanoi, että Thaimaa pystyi auttamaan tällaisessa tapaamisessa ja isännöi maiden välisiä neuvotteluja aiemmin, mukaan lukien yksi neuvottelusarja vuonna 2000, joka oli johtanut suhteiden paranemiseen.

Hänen mukaansa spekulaatiot siitä, että Thaimaa voisi olla isäntä, tulivat tiukasti uutisraporteista. "Tosiasia on, että emme ole keskustelleet mistään", hän sanoi.

Thaimaassa on yksi alueen suurimmista Yhdysvaltain suurlähetystöistä, ja sillä on myös melko ystävälliset suhteet sekä Yhdysvaltoihin että Pohjois-Koreaan. Muita mahdollisia huippukokouksen paikkoja ovat spekulaatiot muun muassa Singaporessa, Genevessä, Helsingissä, Tukholmassa ja Oslossa.

Trump sanoi viime viikolla, että vaikka hän odottaa optimistisesti historiallista tapaamista Kimin kanssa, hän voi silti vetäytyä, jos hän kokee, että se "ei tule olemaan hedelmällistä".

Kysyttäessä, voisiko Thaimaa toimia sovittelijana maiden välillä, Thaimaan ulkoministeri vastasi, että sovittelulle ei ole tarvetta, koska Yhdysvallat ja Pohjois-Korea keskustelevat jo keskenään.

"En haluaisi viedä sitä niin pitkälle, koska he jo puhuvat", hän sanoi. "Meidän ei tarvitse välittää mitään."

"He käsittelevät sen itse. Ja se on ollut tehokasta, kuten näemme. Voimme vain toivoa, että kaikki paranee edelleen, Don sanoi.

Tilaa
SOURCEAssociated Press
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/