FBI takavarikoi ja suljettiin suositun web-sivuston backpage.com

Maailman uutiset-

Seksiin ja prostituutioon liittyvistä luokitelluista mainoksista tunnettu verkkosivusto Backpage.com suljettiin ja takavarikoi FBI:n perjantaina raporttien ja sivuston etusivulla olevan suuren ilmoituksen mukaan.

"Backpage.com ja siihen liittyvät verkkosivustot on takavarikoitu osana Federal Bureau of Investigationin, US Postal Inspection Servicen ja Internal Revenue Servicen rikostutkintaosaston täytäntöönpanotoimia", sivustolla olevassa ilmoituksessa lukee.

Myös verkkosivujen perustajan Michael Laceyn kotiin tehtiin ratsian perjantaina ja Mr. Lacey pidätettiin.

Carl Ferrer, Backpage.comin toimitusjohtaja, oli pidätetty aiemmin vuonna 2016, ja häntä syytettiin useista syytteistä, mukaan lukien alaikäisten parituksesta. Ferreriä ja muita Backpagen johtajia ei kuitenkaan ole tuomittu väärinkäytöksistä.

Sivusto – joka on jo useiden rikostutkinnan kohteena – on saanut lainsäätäjät harkitsemaan uudelleen lainsäädäntöä, joka rajoittaa verkkosivustojen koskemattomuutta niiden käyttäjien toimilta.

Kongressin jäsenet ovat myös tutkineet sivustoa sen väitetyn roolin vuoksi seksikaupassa.

"Tämä on hieno uutinen selviytyneille, asianajajille ja lainvalvontaviranomaisille", senaattori Claire McCaskill, D-Mo., joka on tutkinut sivustoa Ohion senaattorin Rob Portmanin kanssa, kertoi Associated Pressille.

Cindy McCain, Arizonan senaattorin John McCainin vaimo ja ihmiskaupan vastainen aktivisti, kertoi Associated Pressille kuulleensa, että Laceyn kotiin tehdyn ratsian lisäksi sivuston jokaiseen toimistoon ympäri maailmaa tehtiin ratsian.

"He ovat takavarikoineet kaiken ja sulkeneet verkkosivuston", McCain sanoi ja lisäsi, että perjantai oli "hyvä päivä".

Backpage.com-sivustolla käyttäjät voivat luoda viestejä tavaroiden myymiseksi, kämppäkaverin etsimiseksi, foorumeille osallistumiseksi, tulevien tapahtumien luetteloimiseksi tai avoimien työpaikkojen julkaisemiseksi. Mutta sivustolla on myös luetteloita aikuisten saattajille ja muille seksipalveluille, ja viranomaisten mukaan näihin palveluihin liittyvä mainonta on ollut erittäin tuottoisaa.

Paikalla olevan tiedotteen mukaan viranomaiset tiedottavat takavarikosta lisää myöhemmin perjantai-iltana.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/