20 Myanmarin siirtotyöläistä kuoli kauhistuttavassa bussipalossa

Takin maakunta-

 

Kaksikymmentä siirtotyöläistä Myanmarista kuoli heidän bussinsa syttyessä tuleen Luoteis-Thaimaassa perjantaina, poliisi kertoi.

Työntekijät olivat matkalla Bangkokin lähellä sijaitsevalle tehdasalueelle, kun heidän tilauslinja-autonsa valtasi liekkejä noin kello 1.30 yöllä Takin maakunnassa, Bangkok Post raportoi.

Kaksikerroksisessa bussissa oli 47 myanmarin työntekijää, joista 27 onnistui pakenemaan helvetistä, kertoi poliisin tiedottaja eversti Krissana Pattanacharoen.

Palon syttymissyy ei ollut vielä tiedossa, hän sanoi. Alustavien tietojen mukaan linja-auton moottori oli viallinen ja syttyi tuleen, joka levisi nopeasti ajoneuvon läpi.

Poliisin mukaan palo oli niin voimakas, että kuolleiden tunnistaminen vaatisi asiantuntijoita. Yksi paikalla ollut poliisi kertoi päivälehdelle, ettei hän pystynyt erottamaan miesten ja naisten ruumiita.

Viranomaiset aikoivat haastatella kuljettajaa, joka selvisi palosta.

Selviytyjä, Pa Pa Hlaing, kuvaili onnettomuutta puhelimitse Associated Pressille. Hän sanoi, että jotkut matkustajat olivat haistaneet jotain palavan, mutta menivät takaisin nukkumaan, koska he arvelivat sen olevan ulkoa tulevaa savua.

"Kun nukuimme, jotkut ihmiset bussin takaosasta alkoivat huutaa ja huutaa "tuli, tuli", ja kun heräsimme, savu täytti jo bussin", kertoi 19-vuotias myanmarilainen. "Emme voineet nähdä mitään emmekä hengittää. Yritimme vain päästä pois bussista mahdollisimman pian. Kiirehdimme juuri bussin ovea kohti. En edes muista kuinka pääsin ulos bussista. Jaloissani oli mustelmia, kun juoksin satunnaisesti ympäriinsä. Sitten, kolme minuuttia heti bussista ulostulon jälkeen, liekit vain nielivät bussin."

”Kaikki vaatteemme olivat menneet bussiin. Myös joidenkin ihmisten passit olivat kadonneet”, sanoi Pa Hlaing, joka oli poliisiasemalla Takissa perjantai-iltapäivänä. Hän sanoi, että passinsa menettäneet viedään takaisin Myanmarin rajakaupunkiin hankkimaan uusia asiakirjoja, kun taas ne, joilla oli niitä, jatkaisivat Bangkokiin suunnitellusti.

Pa Pa Hlaingille, joka sanoi, että matkustajat olivat menossa töihin japanilaisen muovilelujen valmistajan Tomyn (Thaimaa) omistamaan tehtaaseen, kerrottiin, "että meidän ei tarvitse tehdä töitä hetkeksi ja voimme jäädä. He maksavat meille vaatteistamme ja tavaroistamme, joita tarvitsemme siellä."

Suurin osa eloonjääneistä loukkaantui lievästi, mutta kaksi joutui sairaalaan, sanoi Moe Aung Khine, joka työskentelee Bangkokin Myanmarin suurlähetystön työavustajan toimistossa. Hän sanoi, että hänen toimistonsa yritti tiedottaa uhrien omaisille ja järjestää hautajaiset sekä neuvotella korvauksista uhreille.

"Yritämme tunnistaa ruumiit ja myös ottaa yhteyttä Myanmarin konsulaattiin ruumiiden tunnistamiseksi", eversti Krissana sanoi. "He ovat buddhalaisia, joten meidän on lähetettävä heidät takaisin kotikaupunkiinsa uskonnollisiin seremonioihin."

Perjantaina kuolleet työntekijät olivat läpäisseet pitkän uuden rekisteröintiprosessin työskennelläkseen maassa ja heillä oli lailliset työluvat ja lupa oleskella maassa, raportit kertoivat.

Tämä on toinen suuri kaksikerroksisen linja-auton onnettomuus/ongelma viime viikolla, ja siinä on kuollut useita, sekä säännöllisten turvallisuustarkastusten että ajoneuvon huollon puutteen vuoksi.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/