Totuus Thaimaan kunnianloukkauslakien ja tietokonerikoslain takana

Thaimaa-

Äskettäin uutisoi tarina Pattayan ravintolan omistajasta, joka on nostanut syytteen Facebook Meal -arvosteluryhmän näkyvää jäsentä vastaan ​​negatiivisen arvion antamisesta. Me Pattaya Newsissa emme aio nimetä kumpaakaan osapuolta tai mennä yksityiskohtiin (myös juridisista syistä), mutta kommentoimme tilannetta yleisesti, koska se aiheuttaa paljon keskustelua paikallisilla ilmoitustauluilla. Vaikuttaa siltä, ​​että suurin osa kommentoijista ei ole tietoinen Thaimaan lainsäädännöstä tai ei hyväksy sitä. Olit sitten samaa mieltä tai et, se ei muuta sitä tosiasiaa, että se ON laki.

Ensinnäkin useimmat thaimaalaiset ilmoitustaulun pitkäaikaiset lukijat huomaavat, että useimmat heistä ovat voimakkaasti moderoituja eivätkä salli nimiä ja häpeää, negatiivisia arvosteluja tai panettelua. Tämä johtuu siitä, että kyseinen verkkosivusto voi myös olla osapuolena kunnianloukkauksesta ja panettelusta aiheutuneisiin oikeudellisiin syytteisiin. Useimpia kommenttiosioita (mukaan lukien omamme) valvotaan ja valvotaan voimakkaasti, jotta varmistetaan, että panettelu, kunnianloukkaus ja kaikki hallitusta kritisoiva ei ole sallittua. Sillä ei ole väliä, onko maassasi sananvapaus vai voitko lähettää kotiin mitä haluat. Näin ei ole tässä tapauksessa.

Toiseksi, useimmat Thaimaan lait suosivat yrityksen omistajaa tai vuokranantajaa, eivät kuluttajaa tai vuokralaista. Länsimaissa tämä on yleensä päinvastainen. Jälleen kerran, oletko samaa mieltä tai et, tämä on Thaimaan laki.

Kolmanneksi, Thaimaassa kunnianloukkaus/herjaus on sekä siviili- että rikosrikos. Katsotaanpa lakia:

Tässä on Siam Legalin luvalla varsinainen kunnianloukkaukselle kirjoitettu laki:

 

Osaston koodi: 0326 – 0333

Rikoslaki

ERITYISET RIKOKSET
OSASTO XI
RIKKOUS VAPAUTTA JA MAINETTA VASTAAN

Luku 3: Kunnianloukkausrikos

§ 326. Kunnianloukkaus

Joka syyttää jotakin toisesta henkilöstä kolmannen edessä tavalla, joka on omiaan heikentämään toisen henkilön mainetta tai saattamaan toisen henkilön vihatuksi tai halveksittavaksi, sen sanotaan syyllistyneen kunnianloukkaukseen, ja häntä rangaistaan ​​enintään vankeusrangaistuksella. yksi vuosi tai sakko enintään kaksikymmentä tuhatta bahtia tai molemmat.

§ 327. Perheen kunnianloukkaus

Kuka tahansa, joka syyttää kuolleen henkilön kolmannen henkilön edelle, ja tämä syytös on omiaan heikentämään vainajan isän, äidin, puolison tai lapsen mainetta tai paljastamaan, että tämä vihattu tai huijattu henkilö syyllistyy kunnianloukkaukseen, ja rangaistaan ​​326 §:n mukaisesti.

§ 328. Kunnianloukkaus julkaisemalla

Jos kunnianloukkaus on tehty julkaisemalla asiakirja, piirustus, maalaus, elokuvafilmi, kuva tai kirjaimet, jotka on muutettu nähtäväksi millä tahansa keinoin, gramofonilevy tai muu äänitysväline, tallentamalla kuvaa tai kirjeitä taikka lähettämällä tai levittämällä kuvaa, tai muulla tavoin levittäen rikoksentekijää tuomitaan vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi ja sakkoon enintään XNUMX XNUMX bahtia.

§ 329. Hyvän uskon lausunto

Henkilö vilpittömässä mielessä ilmaisee mielipiteensä tai lausunnon:

  1. Itsepuolustukseksi tai oikeutetun edun suojaamiseksi;
  2. Virkamiehen asemassa tehtäviään hoitaessaan;
  3. Oikeudenmukaisena kommentina henkilöstä tai asiasta, jota julkisesti arvostellaan; tai
  4. Oikeudenmukaisen raportin perusteella minkä tahansa tuomioistuimen tai kokouksen avoimesta käsittelystä

ei ole syyllistynyt kunnianloukkaukseen.

§ 330. Totuus puolustuksena

Jos kunnianloukkauksesta syytteeseen asetettu voi osoittaa, että hänen esittämänsä syytös on totta, häntä ei rangaista. Hän ei kuitenkaan saa todistaa, jos tällainen syyttely koskee henkilökohtaisia ​​asioita, eikä sellaisesta todisteesta ole hyötyä yleisölle.

§ 331. Lausunto oikeudenkäynnissä

Asian osapuoli tai asianosaisen asianajaja, joka tuomioistuimen käsittelyssä ilmaisee asiansa puoltavan mielipiteen tai lausunnon, ei ole kunnianloukkaus.

§ 332. Rangaistus

Kun kyseessä on kunnianloukkaus, jossa on annettu tuomio, jonka mukaan syytetty on syyllinen, tuomioistuin voi määrätä:

  1. Takavarikoida ja tuhota kunniaa loukkaava asia tai sen osa;
  2. Julkaista koko tuomio tai osa siitä yhdessä tai useammassa sanomalehdessä kerran tai useita kertoja syytetyn kustannuksella.

§ 333. Yhdistettävä rikos

Tämän luvun rikokset ovat törkeitä rikoksia. Jos kunnianloukkauksessa loukkaantunut kuolee ennen valituksen tekemistä, vainajan isä, äiti, puoliso tai lapsi voi tehdä valituksen, ja hänen katsotaan olevan loukattu.

Yksinkertaisesti sanottuna, jos vahingoitat henkilön mainetta, mukaan lukien hänen liiketoimintansa kolmannen osapuolen edessä (IE. Viestitaulu tai Facebook-ryhmä), rikot lakia ja sinua uhkaa kaksi vuotta vankeutta. Tämä yhdessä tietokonerikoslain kanssa tekee yrityksestä tai yksityishenkilöstä herjaavan ja kunniaa loukkaavan arvion julkaisemisen lain vastaista. Tästä syystä arvostelusivustoja on niin vähän, Thaimaa ei huuda, ja yleinen mielipidetuomioistuin on täällä harvinaista. Jopa negatiivisesta postauksesta tykkääminen tai negatiivisen Facebook-kommentin kirjoittaminen voi ja ON saattanut ihmiset vaikeuksiin.

Entä jos yritystä koskevat väitteet ovat totta? Thaimaassa sillä ei ole väliä. Tärkeää on, jos se vahingoittaa toisen henkilön tai yrityksen mainetta julkisesti (Face), ellei se hyödytä yleisöä kokonaisuudessaan. Jos kyseessä on yksityisasia vaikkapa aamiaisen laadusta ravintolassa ja asiakas tekee siitä ison ongelman koko facebookissa ja twitterissä, kun sen olisi pitänyt olla yksityisasia joko omistajan ja asiakkaan välillä tai tuoda pienelle. tarvittaessa tuomioistuimessa, asiakas on väärässä. Syy, miksi monet ihmiset kamppailevat tämän kanssa tietyillä ilmoitustauluilla, on päinvastoin kuin länsimaissa. Tämä on kuitenkin jälleen Thaimaan laki.

Katsotaanpa lyhyesti tietokonerikoslakia ja sitä, miten tämä koskee henkilöä, joka tekee negatiivisen arvion yrityksestä tai henkilöstä:

 

Tietokonerikoslaki

Panjaus- ja kunnianloukkauslakien täytäntöönpanokelpoisimmat osat tulevat tietokonerikoslaista. Vuonna 2007 hyväksytty ja hiljattain tarkistettu laki sanoo, että Sen lisäksi, että henkilö, joka kirjoittaa kunniaa loukkaavia kommentteja, ei ole vastuussa niistä, vaan myös mitä tahansa verkkosivustoa, verkkovastaavaa tai ketään muuta pidetään tiedon "välittäjänä", joka ei tee mitään ilmoittaakseen tai poistaakseen niitä.  Olemme tietoisia täällä Pattaya Newsissa, että Facebook-ryhmä, jossa tämä julkaistiin, todellakin poisti materiaalin. Pelkästään arvosteluryhmän isännöiminen tai pitäminen ilman huolellista valvontaa voi kuitenkin saada sinut vaikeuksiin. Itse asiassa jopa tykkääminen viestistä, jossa joku on tehnyt kielteisen arvion, voi saada sinut myös laillisesti vastuuseen.

Ole siis varovainen mahdollisesti vastenmielisen materiaalin "tykkäämisessä" tai "jakamisessa", sillä et halua itse jäädä jumiin Thaimaan ilkeiden oikeudenkäyntien päähän!

Vaikka on hyvä pointti, että tietokonerikoslaki otettiin alun perin käyttöön monarkian suojelemiseksi eikä järkyttyneen asiakkaan ja vihaisen paikallisen yrityksen omistajan välisten pienten asioiden vuoksi, me täällä The Pattaya Newsissa neuvomme ratkaisemaan ongelman yksitellen. johto sen sijaan, että "räjäyttäisi" heidät sosiaalisessa mediassa. Jos sitä ei voida ratkaista ja se on vakava ongelma, niin oikeusjärjestelmä on sitä varten.

Toivottavasti tämä on opettavaista ihmisille.

SOURCESiamin laki
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/