Thaimaa on ensimmäinen maa maailmassa, joka sai kalaa Fukushimasta vuoden 2011 ydinkatastrofin jälkeen

Kala on ilmoitettu säteilyttömäksi ja sitä myydään kalaravintoloissa Bangkokissa.

Thaimaa-

Thaimaa on ensimmäinen maa, joka vastaanottaa tuoretta kalaa Japanin Fukushiman maakunnasta maaliskuussa 2011 tapahtuneen ydinkatastrofin jälkeen alueen saastuneen tsunamin jälkeen.

Keskiviikkona (110. helmikuuta) Thaimaahan vietiin 28 kilon lasti tuoretta kampelaa, raportoi Jiji Press.

Kala oli tarkoitus tarjoilla sushi- ja sashimi-ruokissa 12 japanilaisessa ravintolassa Bangkokissa viime perjantaina. Lisää toimituksia odotetaan myytävän sushi- ja japanilaisissa ravintoloissa Bangkokissa.

"Olemme iloisia voidessamme myydä kalaa maailmanlaajuisesti prefektuuristamme", Kanji Tachiya, Soman kaupungin kalastusosuuskunnan johtaja, sanoi. "Me toimitamme turvallisia kaloja", hän lisäsi.

Kampela oli ollut peruskala Fukushimassa ja sen hinta oli korkea ennen ydinkatastrofia, kertoi Asahi Shimbun.

Vuonna 2011 kolme Tokyo Electric Powerin Fukushiman voimalaitoksen reaktoria suli 9 magnitudin maanjäristyksen jälkeen, joka iski Japaniin ja laukaisi tsunamin, joka tuhosi osan Japanin koillisrannikkoa. Yli 15,000 XNUMX ihmistä sai surmansa.

 Noin 160,000 XNUMX ihmistä pakeni kodeistaan ​​sen jälkeen, kun romahdukset aiheuttivat radioaktiivisia aineita sisältäviä räjähdyksiä.

Japani joutui keskeyttämään osan maatalous- ja kalastusviennistä katastrofin seurauksena.

Fukushiman kalastajat palasivat töihin koeajalla kesäkuussa 2012. Japanin viranomaisten mukaan huhtikuun 2015 jälkeen ei ole löydetty yhtään mereneläviä, joiden säteilytasot ylittäisivät Japanin turvallisuusstandardit.

Viime vuoden maaliskuussa (2017) prefektuurin kalastusyhdistys puolitti vapaaehtoisen kalastuskiellonsa kattaman alueen 10 kilometrin säteelle ydinvoimalaitoksesta 20 kilometrin sijasta, Jiji raportoi.

Me täällä Pattayan uutisissa saatamme vielä välittää kalat toistaiseksi.

SOURCEStraits Times
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/