Maya Bay, Beach-elokuvan sijainti, lähellä turisteja kesäkuussa

Maya Beach, joka tuli tunnetuksi Leonardo Dicaprion kanssa elokuvasta "The Beach" ja yksi Thaimaan suosituimmista kohteista, suljetaan tänä kesäkuussa suojellakseen siellä olevia koralliriuttoja.

Maya Bayn ranta

Se on yksi maailman tunnetuimmista rannoista, kiitos sen pääosan Danny Boylen elokuvassa Alex Garlandin bestseller-romaanista, ja sitä kutsutaan usein yksinkertaisesti "rannaksi". Tänä kesänä Thaimaan Koh Phi Phi Lehin saarella sijaitseva Maya Bay on kuitenkin suljettu turisteilta, koska viranomaiset yrittävät korjata vuosikymmeniä alueen meriympäristölle aiheutuneita vahinkoja.

Sulkeminen tapahtuu kesäkuusta syyskuuhun saaren sesonkiaikana, jotta koralliriutalla olisi aikaa toipua.

Maya Bay saa jopa 5,000 2000 kävijää päivässä, ja useimmat turistit matkustavat veneellä Phuketista tai Koh Phi Phistä. Suuren osan matkailusta on vauhdittanut elokuva The Beach, joka julkaistiin vuonna XNUMX ja jonka pääosassa on Leonardo DiCaprio. Se on elokuva, joka ironisesti kertoo tarinan retkeilijästä, joka pyrkii löytämään täydellisen, koskemattoman rannan.

Bangkokin Kasetsartin yliopiston kalataloustieteen apulaisdekaanin Thon Thamrongnawasawatin mukaan lähes 80 % Thaimaan koralliriutoista on tuhoutunut. Pääasialliset syyt ovat rantahotellit, veneen ankkurit ja muovijätteen upottaminen mereen.

Puhuessaan Deutsche Welle Newspaperille Thamrongnawasawat sanoi, että vaikka väliaikaiset sulkemiset voivat auttaa jossain määrin, "ihanteellinen ratkaisu" olisi lahden sulkeminen pysyvästi. Thon on pitkään puhunut suoraan tarpeesta suojella Thaimaan meripuistoja ja varoittanut matkailun riskeistä. Vieraillessaan lahdella vuonna 2016 hän kuvaili rantaa niin tiheäksi, että hän jäi sanattomaksi.

Onneksi sulkeminen tällä hetkellä on vain väliaikainen huolimatta Thonin suorapuheisista yrityksistä sulkea se turisteilta.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
SOURCEGuardian
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/